"En meget høj andel", mener Coop: Så mange Irma-ansatte blev i koncernen
Irma-kæden lukkede endegyldigt 2. maj i år.
Løbende er Irma-kæden dog blevet slanket, og til sidst stod blot syv butikker tilbage - som vidnesbyrd om 138 års dagligvarehistorie, der nu er reduceret til et varemærkebrand i Coops butikker.
Løbende er flere hundrede Irma-ansatte blevet sluset over i nye stillinger i de butikker, der er konverteret til andre Coop-butikskoncepter.
I Coop Ambas årsrapport for 2023 kan man således læse, at "ca. 45 procent af Irma-medarbejderne fik job andre steder i Coop, hvilket er en meget høj andel".
"De øvrige medarbejdere fik hjælp til jobsøgning, opkvalificering og uddannelse, ligesom Coop rakte ud til relevante virksomheder i og uden for detailbranchen med henblik på at hjælpe medarbejderne i job," står det yderligere i årsrapporten.
Det drejede sig fra start om cirka 2000 Irma-ansatte - hvilket i så fald giver cirka 900 Irma-medarbejdere, der er fortsat i Coop-koncernen i andre stillinger.
Jacob Lassen, kommunikationsrådgiver i Coop, oplyser endvidere til RetailNews, at tallet er nogenlunde det samme, efter at de sidste Irma-butikker blev lukket efter årsrapportens offentliggørelse.
- Jeg kan oplyse, at vi ligger nogenlunde omkring samme procentdel, men det er et dynamisk tal, da medarbejdere både skifter og kommer tilbage til vores butikker, skriver han i en mail.
Tidligere har den nu forhenværende Irma-direktør, Martin Brinch Jöhncke, fortalt om, at tilslutningen til 365discount-kæden var knap så stor blandt Irma-medarbejderne.
Der var således ifølge ham kun mellem 10 og 20 procent af de dengang Irma-ansatte, der tog turen med over i 365discount-kæden.
RetailNews har samlet alle artikler fra de seneste dages dækning af Irma-kædens lukning i Danmark i temaet "Farvel til Irma-kæden". Det tema kan du som læser tilgå via linket nedenfor.
Artiklen er en del af temaet Farvel til Irma-kæden.